Bemutatkozás:

  Vámos Sándor karikatúrista. 1957- ben Magyarországon születtem. 1988 szeptemberében művészi rajz, szerkesztő és ábrázoló geometria valamint művészettörténet szakos középiskolai tanári diplomát szereztem. 1995-töl tagja vagyok a Magyar Újságírók Közösségének. 1999-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen multimédia fejlesztői szakképesítést szereztem. A tanári munka mellett mint karikatúrista is tevékenykedem
 

Részlet Praznovszky Mihálynak, a Mikszáth Kálmán Társaság elnökének Vámos Sándor 1995-ös kiállításán mondott beszédéből: Hogy is írja Mikszáth: “A magyar ember szereti keresni az igazságot. De nem szereti megtalálni. És ha mégis megtalálja, mindjárt beleun: ejnye, de kellemetlen pofája van.“ Egy ilyen kellemetlen pofájú magyar világban nincs árvább szegény legény a karikatúra rajzolójától. Nem tudja, melyik lap közli majd, melyiknek sérti meg rendíthetetlen igazságérzetét, pártatlanságát, konstruktív szellemiségét, melyik az igazság felkent bajnoka, s melyik ken le egyet az igazság bajnokának a művésznek, ha az tényleg elhiszi, amit kérnek tőle, s úgy is cselekszik. Vámos Sándor sem azért rajzol karikatúrákat, hogy megéljen belőlük, hanem inkább, hogy éljen általuk.

Önálló kiáll: Oroszlány(1984); Várpalota (1995). Számos országos csoportos karikatúra kiáll.-on vett részt: Kecskemét (1983, 85); Bp. (1993, 94); Kaposvár (1995). - A Szent László Akadémia által alapított Jankó János Karikatúra versenyen díjat kapott (1999).

Forrás: Humorlexikon.( Bp.Tarsoly Kiadó, 2001)

Nemzetközi kiállítások, Razgradban, Skopjében és a belgiumi Bree városában, 2000-ben. 2002-ben kiállítás Zemunban.